دولت قبل برای آنکه ایران به FATF بپیوندد نامههای متعددی به بخشهای مختلف داده است که اکنون سند آن توسط وزیر اقتصاد و دارایی دولت یازدهم که در اختیار نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار گرفته رسانهای شد.
ایران نوشت: اعضای دولت قبل در حالی با حضور ایران در FATF مخالفت میکنند و به دولت اتهام خیانت میزنند که خودشان در سالهای گذشته برای پیوستن به آن تلاش زیادی کردند.حتی دولت قبل تعهداتی فراتر از قانونهای موجود داده بود.
علی طیب نیا وزیر اقتصاد دولت یازدهم این سند را روز سهشنبه در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در پوشهای حاوی چند ده برگ سند به نمایندگان مجلس داد.سندی مهم از مذاکرات با FATF و تعهداتی که با امضای وزیر در دولت احمدینژاد به این نهاد داده شده بود.آقای سیدشمسالدین حسینی وزیر اقتصاد دولت احمدینژاد حتی از FATF میخواهد تا تیمی را به ایران بفرستد تا تمام اقدامات ایران در زمینه مبارزه با تأمین مالی تروریسم و پولشویی در سه سال اخیر را از نزدیک بازدید کنند.
یکی دو ماه اخیر، حملات علیه حضور ایران در ( FATFیک نهاد مالی بینالمللی با هدف مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم است) به بالاترین حد خود رسید به گونهای که دولت روحانی به خیانت نیز متهم شد و FATF را عامل نفوذ دشمنان در ایران و به شکست کشاندن جریان مقاومت در منطقه دانستند، برخی آن را کاپیتولاسیون بانکی نامیدند و گروهی دیگر گفتند که عزت کشور لکه دار شد.
در این میان سیدشمسالدین حسینی وزیر اقتصاد محمود احمدینژاد نیز به میدان آمد و در گفتوگو با فارس در مورد FATF گفت: «میخواهند بهترین جوانان و پاکترین و مخلصترین دوستان خود را که مدافعان حرم هستند، در داخل کشور تحریم کنیم. ای کاش موضوع مذکور به اینجا خاتمه پیدا میکرد اما موضوع هستهای، موشکی، تأمین مالی تروریسم و حقوق بشر را بهانه کردند و کار را به جایی رساندند که اگر طرف مقابل وزارت دفاع، سپاه قدس و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را تحریم کرد ما نیز در داخل آنها را تحریم کنیم.»
اجباری برای پیوستن به FATF وجود ندارد، فقط اگر کشوری نپیوندد، نمیتواند از سیستم بانکی دنیا در تعاملات مالی خود استفاده کند و البته راههایی مانند مبادله کالا با کالا که بسیار هم نوستالژیک است، برایش وجود دارد. هماکنون بجز ایران، تنها کره شمالی از مقررات آن پیروی نمیکند.
سایت اقتصاد آنلاین، دو سند منتشر کرده است که عیار سنجش صداقت مدعیان است.سند نخست، نامه وزیر اقتصاد احمدینژاد به رئیس FATF است که محتوای جالب توجهی دارد که اقتصاد آنلاین به شرح زیر منتشر کرده است:« اقدامات در نظر گرفته شده برای مبارزه با پولشویی (در ایران) بخوبی نشان میدهد که چارچوب مقرراتی و اجرایی برای مبارزه با پولشویی و مبارزه با تأمین مالی تروریسم بخوبی در ایران طراحی و اجرا شده است.
البته ایران قبول دارد که باید اقدمات بسیار دیگری را برای توسعه سیستمهای مبارزه با تأمین مالی تروریسم و پولشویی خود انجام دهد. این اقدامات در طرحهایی که توسط سیاستگذاران برای بهبود بخشهای مختلف سیستمهای فوق طراحی شده در یک چارچوب زمانی مشخص آماده شده است. اما با وجود اقدامات قابل توجه ایران در موارد فوق، به نظر میرسد FATF دقت کافی به این موارد نداشته است.»وی همچنین میگوید:«کارشناسان ایرانی گزارشهای FATF در مورد ایران را بررسی کرده و نکات و شفاف سازیها و مواردی را در مورد سیستم ایرانی برای رفع کردن ابهامها مطرح کردهاند.«